Social

#avere presedinte #salariu Carmen Iohannis #carmen iohannis #klaus iohannis

Cat castiga lunar sotia presedintelui. Ce avere are familia Iohannis

Dupa 24 de ani petrecuti la catedra, Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a avut anul trecut un venit lunar net de 2.187 de lei, aceasta fiind profesoara de limba engleza la Colegiul „Gheorghe Lazar“ din Sibiu. Sotia lui Klaus Iohannis castiga de 14 ori mai putin decat sotia consilierului presedintelui, Adrian George Scutaru, in conditiile in care ambele lucreaza la stat.

 

Familia Iohannis nu se poate plange insa la capitolul venituri. Proprietar a trei apartamente si tot atatea case in Sibiu, presedintele Klaus Iohannis castiga lunar din chirii mai mult decat din indemnizatia pe care o primeste la Palatul Cotroceni.

Seful statului a obtinut anul trecut, din inchirierea proprietatilor sale, un venit lunar de 9505 de lei, "salariul" de presedinte fiind in acest moment de 6.707 lei net, conform primei declaratii de avere in calitate de sef de stat.

Iohannis a venit la Cotroceni cu economii de 13.500 de euro, 9.000 de dolari si 117.000 de lei si cu sase titluri de proprietate partajate cu Prima Doamna, Carmen Iohannis.

Venitul de profesor al lui Carmen Iohannis a fost de 26.247 de lei in intregul an, in timp ce indemnizatiile de primar ale lui Klaus Iohannis au insumat 43.802 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea