Social

#case de asigurari #societati mutuale #desfiintare casa asigurari

Casele de asigurari vor fi desfiintate si inlocuite cu societati mutuale

Noua lege a Sanatatii va prevedea desfiintarea caselor de asigurari, locul acestora urmand sa fie luat de societati mutuale de asigurari de sanatate, controlate de pacienti, a anuntat, joi, Vasile Cepoi, consilierul premierului Victor Ponta.

Aceste societati ar putea aparea in minimum doi ani de la intrarea in vigoarea a noii Legi a sanatatii, care va ajunge in Parlament la inceputul lunii viitoare.

"Aceste societati mutuale de asigurari de sanatate sunt ceea ce ar fi vrut sa fie initial sistemul de asigurari din Romania. Aceste societati se realizeaza ca urmare a faptului ca asiguratii/cetatenii depun o adeziune pentru a face parte din acea asociatie avand dreptul sa aleaga organele de conducere si sa aiba controlul asupra modului in care se cheltuiesc banii cu care ei contribuie la asigurarile de sanatate", a declarat fostul ministru al Sanatatii.

Cepoi estimeaza ca ar putea fi infiintate circa 20 de societati mutuale de asigurari. O astfel de societate ar urma sa aiba intre 700.000 si 1.000.0000 de membri.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea