Social

#case #metru patrat #materiale de constructii #caramida

Case "la cheie": Cat costa metrul patrat construit

Preturile caselor "la cheie" au continuat sa scada in ultimii doi ani in ciuda faptului ca materialele de constructii s-au scumpit usor. Un metru patrat construit "la cheie" de catre o firma de constructie variaza in acest moment intre 350 si 500 de euro.

Pentru constructia unei case de caramida sau a unui apartament la bloc, de exemplu, firma de constructie PZ&GZ Construct ofera un pret de 350 euro/metru patrat. In acest pret sunt incluse materialele de constructii si forta de munca.

Si in cazul altor firme de pe piata, costul metrului patrat construit "la cheie" nu depaseste 400 euro. AGI Total Construct cere intre 320 si 380 euro pe metru patrat, tariful perceput de Diana Construct este de 360 euro, in timp ce la Avantgard metrul patrat costa 395 euro.

Dezvoltatorii imobiliari atrag insa atentia asupra faptului ca un pret scazut inseamna si un rabat facut la calitate.

"Eu i-as sfatui pe cei care doresc sa isi construiasca o locuinta sau chiar sa o cumpere sa ia un specialist alaturi de el. Daca vorbim doar de pretul costului de constructie, 500 de euro/metru patrat ramane un pret de referinta care ar putea indeplini standardele de calitate", a declarat pentru economica.net Adriana Iftimie, vicepresedintele Patronatului Societatilor in Constructie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea