Social

#casatorii cupluri lesbiene # casatorii cupluri homosexuali #legalizare casatorii #casatorii #casatorii gay

Casatoriile intre persoane de acelasi sex, legalizate intr-o tara comunista din Europa de Est. Unde se intampla asta

Casatoriile intre persoane de acelasi sex au fost legalizate intr-o fosta tara comunista din Europa de Est. Astfel, Slovenia devine prima tara din regiune care legalizeaza casatoriile cuplurilor de acelasi sex, dar si adoptia.  

Legea a fost adoptata cu 48 de voturi pentru, 29 impotriva si o abtinere. Astfel, Slovenia a devenit prima tara fostcomunista care nu interzice casatoriile intre persoane de acelasi sex.

In luna iulie, cea mai inalta instanta a decis ca legea care definea casatoria ca fiind o uniune intre un brabt si o femeie sa fie schimbata deoarece este una discriminatorie pentru cuplurile de homosexuali si lesbiene. Articolele au fost suspendate cu efect, iar Parlamentul are la dispozitie sase luni pentru a modifica textul legii.

“Cu aceste amendamente, recunoastem drepturile pentru cuplurile de acelasi sex pe care ar fi trebuit sa le aiba de mult timp”, le-a spus secretarul de stat Simon Maljevac parlamentarilor atunci cand a prezentat amendamentul.

Astfel, Slovenia se alatura celor 17 tari de pe continent care au legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex. 

Asta, in timp ce restul tarilor din Europa de Est continua sa discriminarile si nu le acorda drepturile la o viata normala a cuplurilor de homosexuali si lesbiene. Mai mult, in unele tari acest subiect este considerat tabu. De exemplu, in Ungaria, discutiile despre homosexualitate purtate in fata minorilor sunt amendate, potrivit unui proiect de lege din vara lui 2021.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea