Social

#scut antiracheta #sua #barack obama

Casa Alba multumeste Romaniei ca va gazdui scutul antiracheta

Casa este incantata si recunoscatoare pentru decizia Romaniei de a gazdui elemente ale scutului american antiracheta , iar Departamentul de Stat a anuntat ca sistemul modificat al apararii antiracheta vizeaza sa contracareze amenintarea Iranului si va include si elemente desfasurate pe mare.

"Suntem incantati ca Romania a fost de acord sa participe la acest scut antiracheta care, repet, va furniza mai multa securitate pentru aceia care ar putea fi amenintati aici sau acolo", a declarat purtatorul de cuvant al lui Obama, Robert Gibss, intr-un de presa.

Presedintele Obama a dezvaluit in septembrie o noua abordare a scutului antiracheta, care furnizeaza o mai mare acoperire pentru amenintarile la adresa securitatii Europei si acestei tari.

"Ce a subliniat presedintele a fost ca (noul scut) va putea functiona mai bine, mai repede si va furniza un grad mai mare de protectie si in acest mod interpretam noi anuntul facut de Romania si suntem foarte recunoscatori", a declarat Gibbs raspunzand ziaristilor, care au intrebat si despre o "inevitabila reactie negativa partea Rusiei si a altor tari din regiune".

La randul sau, Philip J. , adjunctul purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat, a precizat joi, intr-o conferinta de presa, ca acordurile anuntate de Romania sunt un prim pas in termenii arhitecturii revizuite de securitate pe care presedintele Obama a anuntat-o in septembrie.

"Romania si-a dat acordul pentru a gazdui un interceptor Standard Missile-3 ca parte a noului plan de aparare antiracheta al administratiei - il denumim Abordarea de Adaptare in Etape (PAA) - pentru a proteja trupele americane trimise departe si pe aliatii nostri din NATO impotriva amenintarilor - curente si in crestere - de atac cu rachete balistice din partea Iranului", a explicat Crowley ...

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea