Social

Cartelul Nastase-Patriciu

Intr-una dintre ultimele sale interventii publice, presedintele Romaniei cere Parlamentului, respectiv conducerii acestuia organizarea unei sesiuni extraordinare de vara.
 
Intampinarea publica a presedintelui atrage atentia ca „incepand cu data de 1 iunie 2008 nu mai exista o baza legala de functionare a conducerii Curtii de Conturi a tarii“. Pentru cei care nu pricep ce e cu aceasta institutie le explicam indata: Curtea de Conturi ar trebui sa apere banul public de jaful mafiotilor din politica si economie. Ce isi doresc acestia altceva decat ca aceasta institutie sa nu functioneze? Absenta Curtii de Conturi asigura linistea necesara pentru ca deturnarile de fonduri sa prospere. Parlamentul a votat o lege socotita de Presedintie ca fiind plina de carente care ii diminueaza eficacitatea.


Este simplu de inteles de ce a fost croita astfel: structurile mafiote din aparatul de stat in cardasie cu oamenii de afaceri corupti isi apara prin sindicalismul parlamentar interesele. Parlamentarii le sunt datori acestora: o data prin supunerea fata de partidele controlate de mafia politico-financiara si a doua oara prin legaturi personale. Canalele de legatura cu mafia sus-pomenita se manifesta in Parlament prin politica concretizata pe agenda cartelului Adrian Nastase - Dinu Patriciu. Cei doi conduc din culise Parlamentul Romaniei si doresc sa avem liniste in tara. In acceptiunea lor si a celor care le sunt alaturi liniste inseamna sa nu-i tulbure Curtea de Conturi, Agentia Nationala de Integritate sau DNA. Coalitia care s-a format in jurul celor doi a aruncat in aer Alianta D.A. Tot datorita lor nu se poate reface dreapta care ar avea o majoritate stabila si sigura. Daca in 2005, fostul ministru al Justitiei Monica Macovei ar fi batut palma cu tandemul Nastase-Patriciu, totul ar fi fost bine, iar Basescu ar fi devenit presedintele tuturor romanilor. Pentru ca s-a intamplat altfel, asistam in Romania la dezbateri civice si politice de „inalta tinuta“ in care seful statului cere Parlamentului sa refaca legea Curtii de Conturi ca sa existe cat de cat controlul asupra jafului, iar pe Internet cutare anonim da glas cartelului: „Bai, Mihaileanu, hai mucles! La vrajeala nu te intrece nimeni... seful statului... ce gluma
sinistra...“.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea