Social

#caritate #banca de alimente #carrefour

Carrefour Romania, clientii sai si Crucea Rosie au ajutat peste 5.000 de familii

Din 27 septembrie 2009, proiectul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania a demarat in hypermarketurile Carrefour din 14 orase, unde Crucea Rosie beneficiaza de depozite, respectiv in 21 de hypermarketuri din: Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu si Suceava, precum si in supermarketul Carrefour Market din Bacau.

In noiembrie 2009 s-au alaturat proiectului Carrefour Ploiesti si supermarketul Carrefour Market Brasov Magnolia, astfel incat, Carrefour Romania participa cu logistica si voluntari pentru gestionarea alimentelor donate, din toate cele 22 de supermarketuri si 2 supermarketuri.

In cele 8 luni de proiect, in magazinele Carrefour s-au strans 62.226 kg de alimente dintr-un total de 145.520 kg, conform ultimelor date ale reprezentantilor Crucii Rosii, precum si aproximativ 150.000 de lei necesari gestionarii si logisticii proiectului.

Dezvoltat intr-o perioada dificila pentru multi dintre romani, proiectul umanitar "Banca de Alimente" este o premiera in Romania si are ca misiune de a oferi hrana persoanelor vulnerabile, a celor fara venituri sau cu venituri foarte mici: persoane varstnice, familii numeroase, familii monoparentale, persoane fara adapost , persoane cu dizabilitati , persoane suferind de boli cronice, tineri.

Cu produsele si banii stransi in cadrul proiectului "Banca de Alimente",  Carrefour si clientii sai au ajutat indirect, peste 5.000 de familii dintr-un total de aproximativ 10.000 de familii care au solicitat ajutor sau au fost desemnate de primarii si Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din intreaga tara. In plus, Crucea Rosie a trimis pachete cu hrana din banca de alimente catre 51 de familii din judetul Neamt, cu ocazia inundatiilor din iarna anului trecut si  pentru 17 refugiati la Timisoara, dintr-o tara araba.

Pentru luna iulie, Crucea Rosie  a programat o noua actiune in judetul Tulcea, in localitatile mai izolate si sarace din Delta Dunarii, unde va trimite pachete pentru 100 de familii. Carrefour va participa in plus si cu produse si rechizite pentru copii.

Carrefour Romania va sustine in continuare acest proiect atat cu spatiu, pentru recipientele de alimente si bani, cat si cu personalul propriu pentru strangerea si manipularea produselor donate si cel mai important, transportul lor catre Bancile de Alimente ale Crucii Rosii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea