Social

# scumpire carne de porc #carne de porc #sarbatori

Carnea de porc s-a scumpit inainte de venirea Craciunului. Se anunta sarbatori scumpe pentru romani

A mai ramas o luna si jumatate pana la Craciun. Scumpirile din ultima perioada insa, fac ca mesele pentru Craciun si Revelion sa fie foarte costisitoare. Multa lume renunta deja la anumite produse pentru sarbatori.

 

Carnea de porc se numara printre produsele care devin extrem de costisitoare. Asta, deoarece cu doar o luna si jumatate inainte de sarbatori pretul carnii de porc a crescut semnificativ. Iar sansele ca aceasta sa se ieftineasca, scad semnificativ.

Potrivit Institutului National de Statistica, in octombrie, carnea de porc s-a scumpit cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit stirileprotv.ro, in ultima saptamana, pretul mediu pentru kilogramul de porc in viu a fost  de 8,14 lei la fermele autorizate. Insa aceasta carne se vinde catre abatoare. Acestea din urma o vand mult mai scump. 

Cat costa un kilogram de carne de porc in Bucuresti

Cele mai accesibile preturi sunt practicate, in general, de carmangerii. Acestea sunt o solutie mai ieftina pentru romani. De exemplu, intr-o carmangerie din Bucuresti, carcasa de porc se vinde cu 18 lei kilogramul. 

"Vanduta pe bucati, transata, cu manopera cu tot. Rasolul ar fi la 14,90 lei, pulpa fara os, degresata, fara sorici ajunge la 23, 24 de lei, fleica, daca este fara os, la fel, 25 de lei, pieptul feliat de gratar, 25 de lei , spata intra la tocat, 23 de lei. Gusa, undeva la 14,5 lei", spune administratorul carmangeriei, potrivit sursei citate.

Insa persoanele care aleg sa cumpere carne din piete si supermaketuri pot plati si 30 de lei pe kilogram pentru ceafa de porc, de exemplu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea