Social

#scumpirea #magazine #carne #carne de miel #miei #oi #Pastele Ortodox #carcase

Carnea de miel va fi mai scumpa decat anul trecut

Pretul carnii de miel urmeaza sa creasca in perioada urmatoare, anunta fermierii. Acestia pun scumpirea carnii pe seama calendarului si a datei tarzii la care pica Pastele in acest an.

Incepand din acest weekend, marile lanturi de magazine din tara vor incepe aprovizionarea galantarelor cu carne de miel, pentru masa de Paste.

Fermierii sunt hotarati sa creasca pretul la carnea de miel si motiveaza majorarea pe seama cheltuielilor mari pe care sunt nevoiti sa le aloce cu hrana si cresterea ovinelor.

In acest an, Pastele Ortodox se va sarbatori destul de tarziu, in 5 mai. Crescatorii sustin ca pana la acea data, mieii se vor transforma deja in oi, ceea ce presupune cresterea cheltuielilor legate de intretinerea lor.

Astfel, daca in 2012, de Paste, romanii plateau 13 lei pentru un kilogram de carne de miel in viu, iar pentru o carcasa, maximum 25 de lei, in acest an, vor fi nevoiti sa scoata din buzunare ceva mai multi bani: 15 lei pe kilogramul de carne in viu si intre 25 si 30 de lei pe kilogramul de carcasa. Pentru un kilogram de pulpa de miel, romanii vor plati 28 de lei/kg.

Foto: 519faithandmentalhealth.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea