Social

#carne de porc #dioxina #import

Carnea cu dioxina s-a mancat

Cele 130 de tone de carne de porc contaminata cu dioxina, care au intrat in Romania in ultimele trei luni, nu mai reprezinta un pericol pentru ca au fost consumate deja. Numai o mica parte din cantitate a fost recuperata de catre autoritati si restul a fost mancat.

Presedintela ANSVA, Radu Roatis, a intarit ieri faptul ca toata carnea de porc din Irlanda produsa in perioada 8 septembrie - 6 decembrie trebuie retrasa de pe piata si distrusa in contitii de siguranta. Si produsele care contin peste 20% carne sau grasime de porc vor fi retrase.

Carnea, care a fost cautata prea tarziu, nu a fost importata direct, verificarea ei intrand sub juristictia Comisiei Europene. Ea a intrat in tara prin intermediari unguri, polonezi , belgieni, informeaza Cotidianul.

In Romania, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a raspuns intarziat la avertismentele Comisiei Europene si doar cateva tone de carne au fost recuperate si distruse, din totalul de 130. Inspectorii sanitar- veterinari sustin ca populatia nu este expusa vreunui risc, dar mentin decizia de a distruge toata carnea de porc care mai poate fi gasita.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea