Social

Carla del Ponte il acuza pe actualul premier kosovar de implicare in traficul cu organe

Mai multi lideri albanezi din Kosovo, printre care si actualul premier Hashim Thaci, au fost implicati in traficul cu organe prelevate de la prizonierii sarbi, acuza intr-o carte Carla del Ponte, fost procuror al Tribunalul Penal International ( TPI ) pentru fosta Iugoslavie, relateaza AFP.

Aproximativ 300 de prizonieri, printre care femei, sarbi si alti cetateni slavi, au fost transportati in cursul verii anului 1999 din Kosovo in Albania, unde au fost inchisi intr-un fel de penitenciar unde chirurgii le prelevau organele, afirma jurista , devenita ambasador al Elvetiei in Argentina, dupa ce a condus timp de opt ani Parchetul TPI.

Del Ponte nu si-a identificat niciodata cu exactitate sursele, spunand insa ca are aceste informatii din cadrul Misiunii ONU in Kosovo (MINUK) si de la "jurnalisti demni de incredere".

In anul 2003, anchetatorii TPI au mers in locurile unde au avut loc astfel de crime si au descoperit "urme de sange, (...) o seringa, flacoane goale de medicamente, dintre care unul folosit la interventii chirurgicale", a adaugat Del Ponte.

Publicarea cartii a fost considerata inoportuna de Guvernul elvetian, care i-a interzis Carlei del Ponte sa isi promoveze cartea saptamana trecuta, la Milano, actiune ce ar fi fost incompatibila cu statutul sau de ambasador in Argentina, potrivit agentiei elevetiene de presa ATS.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea