Social

#sosele #suedia #sosele periculoase #sosele sigure #sosele Europa

Care sunt tarile cu cele mai sigure sosele

In Europa sunt cele mai sigure sosele. Zece dintre tarile incluse intr-un clasament realizat pentru Raportul global 2013 in privinta sigurantei rutiere sunt europene. Acestea au o rata de accidente mortale sub 5 la 100.000 de incidente. Romania nu se regaseste in acest top, tara noastra fiind insa prezenta in top 10 cele mai periculoase tari din Europa cu o rata mare de decese rutiere la 100.000 locuitori.

Pe locul 1 in topul celor mai sigure sosele se regaseste Suedia, cu o rata de accidente mortale de 3 la 100.000 de locuitori. Pe locul 2 in top se situeaza Andorra, cu o rata de accidente mortale de 3,5 din 100.000 de cazuri.

Tara care inchide insa podiumul celor mai sigure sosele este Marea Britanie, care are o rata de decese rutiere de 3,7 la 100.000 de cazuri.

In top 10 tari cu cele mai sigure sosele din lume se mai regasesc state precum Malta, cu o rata de accidente mortale de 3,8, sau Olanda, cu o rata de 3,9.

Sursa foto: transport-mobila-moloz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea