Social

#echipe #liga #unu

Care sunt bugetele echipelor din Liga I?!

Chiar daca oficialii cluburilor din Liga I vorbesc despre banii investiti la echipe atunci cand anunta asa-zisele transferuri „bomba”, foarte putine grupari fac tam-tam pe marginea bugetelor anuale. De obicei, granzii din Romania sunt cei care se lauda cu fondurile puse la dispozitie in fiecare sezon. Lucru normal, caci echipele angrenate in lupta pentru campionat si in cupele europene au parte de bugete destul de mari, iar ele cresc in fiecare an.


Cum era de asteptat, Steaua si CFR Cluj isi disputa primul loc in topul bugetelor, fiecare echipa avand la dispozitie nu mai putin de 30 de milioane de euro pentru sezonul care urmeaza. Asta in cazul in care clujenii au garantata o suma consistenta din partea Forului European, pentru participarea directa in grupele Ligii Campionilor. Trupa din Ghencea spera si ea la o noua calificare in grupele aceleiasi competitii, pentru a mai amortiza din cheltuieli. Insa cei doi patroni au anuntat ca vor scoate mai multi bani din buzunar, asta in cazul in care echipele vor prinde euro . Motivul: trupa de pe Bega va juca in Cupa UEFA, iar finantatorul asteapta un parcurs cat mai lung in aceasta competitie. Mai jos puteti urmari topul bugetelor din Liga I, cu precizarea ca sumele indicate in dreptul echipelor nu sunt toate cele oficiale. Asta pentru ca foarte multi patroni de cluburi au obiceiul sa „umfle” fondurile investite anual, doar pentru a face mai multa senzatie la inceput de sezon. In schimb, alti conducatori din fotbalul romanesc evita pur si simplu sa faca publice astfel de informatii.

Topul bugetelor din Liga I ( sezonul 2008/2009 )

1. Steaua – 30 de milioane de euro

2. CFR Cluj – 30 de milioane de euro

3. Rapid – 20 de milioane de euro

4. Dinamo – 15 milioane de euro

5. Poli Timisoara – 10 de milioane de euro

6. FC Vaslui – 7 milioane de euro

7. FC Arges – 6 milioane de euro

8. Gloria Bistrita – 3 milioane de euro

9. Gaz Metan Medias - 3 milioane de euro

10. Pandurii Targu Jiu – 2,5 milioane de euro

11. Poli Iasi – 2 milioane de euro

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea