Social

#acte necesare pescuit #pescuit #acte

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a putea pescui

Pescuitul este o activitate relaxanta si foarte placuta, cu atat mai mult cu cat este intreprinsa in calitate de hobby. Privit dintr-o perspectiva definitorie, pescuitul se imparte in doua mari categorii – pescuitul comercial si cel recreativ (sau sportiv). Pe cand cel comercial are nevoie de avize speciale si de documente care sa ateste acceptarea reglementarilor, pescuitul recreativ impune mai putine necesitati de acest tip. Cu toate acestea, exista anumite caracteristici extrem de important de luat in calcul, in conditiile in care nu iti doresti sa ai de-a face cu organele legii. Care sunt actele de care ai nevoie, precum si locurile de unde le poti obtine, vei afla in randurile urmatoare, alaturi de noi.

Documentele pe care trebuie sa le obtii pentru a putea pescui

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (cunoscuta si sub acronimul A.N.P.A.) este institutia abilitata cu eliberarea permiselor de pescuit. Daca in trecut permisul putea fi obtinut platind in prealabil o suma de bani, acesta este astazi gratuit. In plus, il poti solicita online, direct de pe site-ul web oficial. Potrivit normelor in vigoare, prezentarea actului de identitate, alaturi de permisul de pescuit trebuie sa se faca de fiecare data cand solicitarea este formulata fie de administatori, fie de personalul ce isi desfasoara activitatea in zona de pescuit vizata. In cazul in care solitarea este urmata de un refuz din partea pescarului, acesta va avea de plata amenzi destul de usturatoare.

Reguli care trebuie urmate in timpul partidelor de pescuit

Pescuitul comercial implica o serie de reglementari ce trebuie urmate cu strictete pentru a putea vinde, mai departe, cantitatea de peste prinsa. In cazul pescuitului sportiv, normele impuse nu sunt standardizate – ceea ce inseamna ca fiecare zona piscicola are propriile reguli pe care orice persoana dornica sa pescuiasca trebuie sa le respecte. Printre acestea se numara orarul si perioadele de functioanre, precum si prohibitiile si cantitatea de peste care poate fi pastrata (sau, dupa caz, aruncata inapoi in apa). Pescarii amatori sau profesionisti pot pescui in anumite areale geografice doar pe modelul catch and release, fiind nevoiti sa dea drumul speciilor inapoi in apa dupa ce acestea sunt prinse.

Cum arata echipamentul adecvat

Nimic nu asigura mai bine un procent ridicat de reusita a unei partide de pescuit ca echipamentul pe care il ai la indemana. Pestii sunt vietati care traiesc in apa si care, pentru a veni la suprafata, au nevoie de momeala potrivita. Inainte de a pleca la pescuit, asigura-te ca dai o tura pe la un magazin de pescuit. Aici, vei gasi o sumedenie de articole pescuit din care sa alegi si pe care sa le iei cu tine cat de curand. Intruca varietatea produselor existente pe piata este extrem de mare, nu uita sa alegi fie o undita, fie o lanseta (alaturi de o mulineta compatibila). Firul pe care il vei folosi dicteaza nivelul de experienta, motiv pentru care cel textil este potrivit pentru incepatori. Atat firul de nailon, cat si cel din fluorocarbon sunt alegeri excelente pentru pescarii profesionisti, cu multe partide de pescuit la activ. In plus, ia in calcul tipul de momeala de care ai nevoie, precum si curbura carligului. Spre exemplu, stiuca are nevoie de o curbura mai mare, pentru ca si carligul sa reuseasca sa ii strapunga falca.

Bucura-te de cele mai frumoase experiente atat in familie, cat si de unul singur, pescuind legal in locurile potrivite si cu documentele la zi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea