Social

#masa #excese culinare #dieta # studiu mancare #ziua in care mancam cel mai mult

Care este ziua in care se fac cele mai mari excese culinare

Opt din zece persoane au recunoscut ca una dintre cele mai relaxante zile pentru ele este cea de vineri. Totodata, aceasta zi reprezinta si o desfatare culinara, in care toata lumea renunta la diete si consuma mai multa mancare si bautura decat de obicei, arata un studiu realizat recent de cercetatorii britanici.

Potrivit participantilor la studiu, vinerea este ziua in care scapa de grijile zilelor de munca si incep sa se relaxeze, fapt ce ii face sa manance mai mult sau sa iasa in puburi cu prietenii, unde nu pot rezista tentatiei de a consuma mai mult alcool decat in cursul sapatamanii.

De asemenea, potrivit cercetarii, patru din zece participanti la studiu au marturisit ca in zilele de vineri exista mai multe sanse sa opteze pentru o mancare nesanatoasa, precum sandviciurile sau alte mancaruri mai grase.

"Vineri este ziua in care cele mai multe persoane se recompenseaza dupa o saptamana stresanta. Oamenii stiu ca au weekendul la dispozitie pentru a se recupera dupa o betie sau dupa ce au mancat prea mult", a explicat un psiholog pentru site-ul FreeDeliveryLand.co.uk.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea