Social

# salcie florii #obiceiuri florii #traditii florii #florii

Care este semnificatia salciei de Florii. De ce trebuie sa iei si tu acasa

Duminica Floriilor este o zi plina de semnificatii importante, nu doar din punct de vedere religios, ci si al traditiilor. Cu siguranta ati vazut oameni plecand de la biserica cu crengute de salcie, ca sa le mearga bine, insa stii care este cu adevarat semnificatia salciei?

Salcia aminteste de primirea in Ierusalim a Mantuitorului Hristos cu crengute de maslin. Potrivit traditiei, salcia trebuie pastrata in casa pentru a ferii de rau locuinta si pe cei care traiesc in ea. Nu trebuie aruncata, ci trebuie pastrata in casa, la fereastra sau la o icoana. „Se punea salcie la ferestrele caselor, apoi se punea la icoane, in nici un caz nu se arunca. De asemenea, matisorii care sunt la salcie in aceasta perioada erau foarte pretuiti“, a precizat pentru adevarul.ro Victor Munteanu, de la Muzeul Etnografic al Moldovei.

In unele zone din tara, fetele mari aseaza sub perna flori si muguri de salcie sfintiti, alaturi de o oglinda, pentru a visa chipul ursitului, in timp ce apicultorii inconjoara cu ele stupii, iar agricultorii ingroapa matisorii in brazda, pentru a avea o recolta buna. De asemenea, salcia sfintita se crede ca are rolul de a feri de foc si de inundatii, de grindina si alte pericole ale naturii. Unii spun ca, daca mananci mugurii de salcie, te vindeci de orice boala. 

Exista insa si o conditie importanta. Pentru a putea avea puteri tamaduitoare, ramurile de salcie trebuie culese doar in dimineata de Florii si nu inainte. 

Foto: voceatransilvaniei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea