Social

# traditii pasti # lumina paste # slujba inviere #sarbatori pasti

Care este semnificatia luminii de Inviere. Tu stii de unde vine?

Slujba de Inviere este apogeul celor 40 de zile de post, dar si prilej de bucurie pentru credinciosi. Punctul culminant este chiar la miezul noptii, cand se imparte lumina. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică este Învierea (11-12 aprilie). La miezul nopţii, creştinii cântă împreună cu preoţii „Hristos a Înviat!”. Slujba de Înviere se încheie dimineaţa, dar cei mai mulţi dintre creştini pleacă după ce au luat Lumina Sfântă.

Traditia spune ca este important ca lumina sa ajunga in casele credinciosilor in aceasta noapte sfanta, asa ca peisajul strazilor intesate de mici luminite nu-ti este strain. Odata ajunsi acasa, credinciosii fac semnul Crucii si o sting in pragul de sus al usei de la intrare. Ce semnifica acest lucru? Lumina de Pasti provine de la Ierusalim si simbolizeaza lumina pe care ti-o aduce credinta in viata atunci cand ai mai multa nevoie. De aceea, lumanarea de Pasti se pastreaza in casa tot anul si se aprinde ori de cate ori simti nevoia de ghidare, de ajutor divin. 

Impartirea luminii de Pasti este considerata una dintre cele mai vechi minuni ale ortodoxiei. 

Foto: kissfm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea