Social

#bebelusi #copii #imbolnaviri #fantani #nitrati #intoxicatii #apa contaminata

Care este judetul cu cea mai toxica apa din Romania

Cei mai expusi locuitori din Romania la intoxicarea cu nitrati din apa contaminata sunt cei din judetul Iasi, potrivit unei statistici recente. Foarte multi copii din acest judet ajung la spital din cauza unor substante cu efect cancerigen ce se gasesc in apa din fantanile de la tara.

Inca de la inceputul acestui an, sapte bebelusi au ajuns la spital dupa ce au baut apa din fantana, in timp ce anul trecut 20 de copii au prezentat simptome ale unei intoxicatii cu nitriti si nitrati.

"In cazul imbolnavirilor, cifrele sunt doar aparente, pentru ca la spital ajung doar copiii aflati deja in stare grava. Din pacate, implicarea primarilor din judet este minima. Majoritatea nici nu raspund la adresele noastre prin care cerem informatii referitoare la aprovizionarea cu apa", a declarat Lucian Indrei, seful DSP Iasi.

Potrivit legii, primariile au obligatia sa efectueze analize ale apei din fantanile publice si sa ia masuri in cazul in care sunt constatate concentratii foarte mari de nitrati si sa ofere apa potabila gratuita pentru copiii sub 3 ani. De asemenea, fantanile care au apa toxica trebuie marcate vizibil.


Sursa foto: panoramio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea