Social

#iban romesc # libra bank #revolut

Cardurile Revolut vor avea IBAN-uri romanesti, prin Libra Bank

Tot mai multi romani au card Revolut. Iar de acum, acestia se pot bucura de IBAN-uri romanesti. Revolut le ofera romanilor IBANU-uri printr-o colaborare unica cu Libra Bank. Astfel, romanii vor putea incasa salariile direct pe cardul Revolut.

 

Pentru a beneficia de conturi cu IBAN romanesc, clientii Revolut trebuie sa faca un update aplicatiei. Dupa update clientii vor avea la dispozitie si IBAN-ul de Lituania (cel initial), si pe cel de Romania, putand opta pe care dintre ele sa-l foloseasca.

IBAN-urile romanesti vin cu o serie de facilitati, dar nu va vor scapa de poprirea pe salariu, asa cum era vazut pana acum acest serviciu.

"Revolut nu este o modalitate de a face evaziune fiscala. Este un mit faptul ca nu pot fi restrictionate conturile Revolut. Conditiile acestea sunt trecute in acel document lung, Termeni si conditii, pe care nimeni nu-l citeste, dar toata lumea si-a dat acordul pe el", a declarat joi, 5 noiembrie, in cadrul unei conferinte de presa, Irina Scarlat, reprezentant Global Head of Growth, potrivit ziare.com.

La randul lor, reprezentantii Libra Bank au explicat ca Revolut este clientul bancii lor, iar beneficiarii IBAN-urilor romanesti sunt clientii pe care ii are Revolut.

"In situatia in care Libra Bank primeste o solicitare de poprire pe conturi, banca nu poate bloca banii din contul respectiv, pentru ca noi nu stim cine este acel client", a explicat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank, potrivit sursei citate.

Conform reprezentantului Libra Bank, institutia pe care o reprezinta si care se ocupa de partea tehnica a IBAN-urilor autohtone, in situatia in care observa anumite operatiuni suspecte pe unele dintre conturi, atunci trimite o solicitare catre Revolut, iar aceasta din urma verifica problema.

In momentul de fata, potrivit oficialilor Revolut Romania, nu va mai fi nevoie de o colaborare cu o alta banca de la noi din tara, pentru ca aceasta colaborare si-a atins scopul, cel de a le furniza romanilor IBAN-uri locale.

La ora actuala, Revolut are in Romania peste 1,25 milioane de conturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea