Social

#calatorii #autobuz #pensionari #card sanatate #card national de sanatate

Cardul National de Sanatate, utilizat de pensionari pentru validarea calatoriilor cu autobuzul

Marius Filip, medicul sef al Casei Nationale de Asigurari Sociale, a anuntat luni la conferinta Mediafax Talks about Heatlt Reform ca noul Card National de Sanatate ar putea fi folosit pentru validarea calatoriilor in mijloacele de transport in comun de catre pensionari.

"Primele carduri au fost elaborate in cadrul proiectului pilot care a inceput la Arad. Este vorba despre aproximativ 300 de bucati. Un al doilea pilot, pentru care vor fi elaborate aproximativ 100.000 de carduri, va fi utilizat in centrele de dializa, iar daca sistemul functioneaza bine, dupa 1 ianuarie 2013 va incepe elaborarea de un milion de carduri pe luna", a spus oficialul CNAS.

Totodata, el a precizat ca a primit o solicitare din partea Ministerului Transporturilor potrivit careia toate categorile exceptate de la plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun, inclusiv pensionarii si veteranii de razboi, vor putea valida calatoriile cu ajutorul acestui card de sanatate.

Marius Filip spune ca in acest fel se va valida de fapt calitatea de asigurat a categoriilor respective. In prezent, acesta validare este facuta de Ministerul Administratiei si Internelor si ANAF, iar 10% dintre pacientii trimisi de aceste institutii au erori, a adaugat acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea