Social

#restrictii circulatiei #proprietari paduri #miting padurari #protest Bucuresti #circulatie capitala #romsilva

Capitala, paralizata! Miting de amploare la Guvern

Peste 5.000 de proprietari de paduri, padurari, dar si reprezentanti din industria lemnului din 18 judete ale tarii protesteaza astazi la Bucuresti, in fata Guvernului. Protestul padurarilor afecteaza si traficul din centrul Capitalei, pentru ca sunt impuse restrictii de circulatie.

Principalele nemultumiri ale proprietarilor de paduri sunt legate de noul pret al lemnului, de modul de valorificare, dar si de procedura de licitatie in plic.

Protestatarii vor depune si o lista de cel putin 10 revendicari, cele mai multe legate de Romsilva, insa si cu privire la introducerea unor legi mai dure care sa stopeze taierile ilegale de lemn.

Se estimeaza ca protestul va dura cel putin pana in jurul orei 18. In intervalul orar 11:00 – 16:00, Brigada Rutiera a Capitalei va dispune masuri specifice, in sensul restrictionarii temporare a traficului rutier, in conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti sau atunci cand situatia va impune acest lucru.

Astfel, vor fi instituite urmatoarele restrictii de circulatie:

  • circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier, pe doua benzi de circulatie pe sens, intre Bd. Aviatorilor si Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu;
  • pe Str. Paris, traficul va fi directionat, doar spre Bd. Aviatorilor;
  • pe Bd. Iancu de Hunedoara, traficul rutier va fi directionat, doar spre Bd. Aviatorilor;

 

Rute alternative:

  • Calea Dorobantilor – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogarii - DN1;
  • - Str. Buzesti  - Bd. Ion Mihalache - Bd. Maresal Averescu - Bd. Marasti -  Piata Montreal – DN1.

Brigada Rutiera solicita conducatorilor de autovehicule sa evite deplasarea in zona, in aceasta perioada, sa respecte semnalele politistilor rutieri si sa utilizeze rutele ocolitoare.

Pietonii au obligatia sa circule doar pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, dupa o temeinica asigurare si sa nu stationeze pe partea carosabila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea