Social

#romani exploatati #CAPIMED Romania # romani italia

CAPIMED Romania: “Guvernul reactioneaza ipocrit doar la drame semnalate de presa internationala”

Confederatia Nationala a Antreprenorilor Mici si Mijlocii Romania (C.A.P.I.M.E.D. Romania) critica dur reactia tardiva si ipocrita a Guvernului Romaniei, care este atentionat sistematic, de cel putin 3 ani de zile, de situatia critica a romanilor care lucreaza in Italia, in special a femeilor care sunt abuzate sexual de angajatorii sicilieni.

Confederatia Nationala a Antreprenorilor Mici si Mijlocii acuza Guvernul de nerespectarea articolului 17 din Constitutie, care prevede asigurarea protectiei pentru romanii din Diaspora. La ora actuala nu exista niciun proiect finantat de Guvern care sa lupte pentru apararea drepturilor romanilor din Italia, care sunt expusi unor fenomene periculoase, precum munca “la negru” si sclavagismul modern.

Desi Confederatia a prezentat proiectul “Vreau sa lucrez legal in Europa mea” ultimelor 3 Guverne (Victor Ponta, Dacian Ciolos si Sorin Grindeanu), nu s-a gasit nici pana la aceasta data un mod de finantare. De cel putin 3 ani, C.A.P.I.M.E.D. Romania primeste semnale de la romanii abuzati in Italia, scrisori pe care le-a anexat si in proiectul de finantare, insa oficialitatile de la Bucuresti inca nu au gasit o solutie de deschidere a acestui dorit sindicat in Italia.

“Stim de mult timp de aceste abuzuri sexuale ale angajatorilor sicilieni asupra romancelor, pe care le-am semnat atat direct autoritatilor romane, cat si opiniei publice prin comunicate de presa. Din nefericire, semnalarile noastre au ramas fara ecou, nu au trezit niciun interes si nu a fost o prioritate pe agenda de zi a Guvernului Romaniei. Acuz Guvernul Romaniei – cel putin pe ultimele 3 guverne - de iresponsabilitate si ipocrizie, deoarece stiau de aceasta situatie grava direct de la noi, insa si-au manifestat dezinteresul total fata de aceste drame. Atunci cand aceste cazuri din sudul Italiei au ajuns in atentia mass-media internationale, au inceput sa mimeze ingrijorarea si uimirea. Cum poti fi uimit de o situatie pe care noi o semnalam de ani buni? De ce nu actionam si preventiv? De ce reactionam doar cand un caz este semnalat de presa internationala? De ce nu le pasa guvernantilor de soarta reala a Diasporei in afara campaniei electorale?”, declara Carmen Luminita Andrei, presedintele Confederatiei Nationale a Antreprenorilor Mici si Mijlocii, stabilita de 27 in Italia, dintre care 8 ani cu sedii in Sicilia si, de curand, cu sediu secundar operativ in Piemonte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea