Social

#valuri caldura #schimbari vreme #topire ghetari arctici #incalzire globala

Canicula si caldura insuportabile in Europa si SUA din cauza topirii ghetarilor arctici

Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare a Impactului Climei din Potsdam, Germania, anunta ca noile schimbari climatice si topirea ghetarilor arctici vor reduce numarul si intensitatea furtunilor de vara si ca vom avea parte de mai multe valuri de caldura.

"Desi te-ai astepta ca absenta furtunilor sa fie un lucru bun, adevarul este ca rolul acestora este de a aduce umezeala si de a racori pamantul in lunile calduroase.  In absenta lor, caldura din timpul verii poate deveni neinduratoare si insuportabila", a declarat autorul principal al studiului meteorologic, Dim Coumou. "Canicula din ultimii ani s-ar putea intensifica din aceasta cauza", a completat coautoarea Jascha Lehmann.

Realizatorii studiului din Potsdam sunt de parere ca toate indiciile cercetarilor lor sugereaza acelasi lucru, anume ca planeta se incalzeste continuu din cauza schimbarilor climatice care influenteaza activitatea curentilor de aer. Ei avertizeaza totodata si ca riscul intensificarii valurilor de caldura de mare impact creste pe zi ce trece, proportional cu rapiditatea cu care se topesc ghetarii arctici.

Sursa foto: yubanet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea