Social

#instabilitate atmosferica #vremea #starea vremii #canicula

Canicula, instabilitate atmosferica si ploi in mare parte din tara. Ce se intampla in Bucuresti

Cea mai mare parte din tara este afectata astazi de ploi si intabilitate atmosferica, numeroase judete aflandu-se sub avertizare de tip cod galben de precipitatii. In acelasi timp, cateva judete din vestul si sud vestul tarii se afla sub avertizare de canicula. Iata care sunt zonele afectate si la ce temperaturi trebuie sa ne asteptam astazi. 

 

COD GALBEN de ploi si instabilitate atmosferica

In interval 12 iulie, ora 11:00 – 12 iulie, ora 23:00, cea mai mare parte a tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a zonei montane, in Moldova, nordul si estul Munteniei si local in Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse si in Crisana, Maramures si Transilvania.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula in 7 judete

7 judete din vestul si sud-vestul tarii se afla sub avertizare de val de caldura, disconfort termic accentuat si canicula in perioada 12-14 iulie.

“In intervalul mentionatvalul de caldura se va intensifica in vest si sud-vest, iar disconfortul termic va creste in cea mai mare parte a tarii.

In Crisana, Banat, in vestul si sudul Olteniei vremea va deveni caniculara, cu temperaturi maxime, luni, de 34...36 de grade, apoi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime se vor situa in general intre 18 si 22 de grade.”, anunta ANM.

Vremea in Bucuresti

Astazi, in Bucuresti, vremea va fi calduroasa, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, cu innorari trecatoare in a doua parte a zilei, cand pentru scurt timp vor fi posibile averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea