Social

#canicula romania # canicula bucuresti # avertizare de canicula # cod galben de canicula #canicula

Canicula face ravagii in Romania! Avertizare de tip COD PORTOCALIU de canicula

Romania este afectata de un vald de cladura care aduce cu sine canicula si disconfort termic deosebit de accentuat. Toata tara este afectata de canicula, iar Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de tip cod portocaliu si cod galben de canicula pentru urmatorul interval.

 

COD GALBEN de canicula

In intervalul 13 - 14 iulie cea mai mare parte din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de canicula si disconfort termic accentuat. 

„Valul de caldura se va intensifica si se va extinde in cea mai mare parte a tarii. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati si local va fi canicula.

In dupa-amiaza si seara de marti (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice, la munte, precum si in regiunile estice si sud-estice.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

In acelasi timp, 5 judete din vestul tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat. 

„In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin disconfortul termic va fi accentuat si va fi canicula. Temperaturile maxime vor fi in general de 37...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor cobori sub 22...20 de grade.

In cea mai mare parte a tarii, disconfortul termic va fi ridicat si in zilele urmatoare.”, avertizeaza ANM.

FOTO: monitorulcj.ro, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea