Social

# cod portocaliu de canicula # avertizare de canicula #canicula #romania

Canicula continua! Urmeaza inca patru zile de foc in Romania! Cod portocaliu de canicula

Nu scapam prea curand de canicula. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de canciula pentru urmatoarele zile. Urmeaza zile de foc cu temperaturi care vor ajunge pana la 40 de grade la umbra.

COD GALBEN de canicula

In intervalul 25-28 iulie, numeroase judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de canicula. In perioada mentionata, sunt vizate un val de caldura accentuata si un disconfort termic ridicat.

"In intervalul mentionat valul de caldura va persista luni (25 iulie) in jumatatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou in cea mai mare parte a tarii. In special in regiunile vestice si sudice disconfortul termic va fi ridicat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In general temperaturile maxime se vor situa intre 33 si 37 de grade.

Valul de caldura va continua si in urmatoarea perioada.", avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

ANM a emis o atentionare de tip cod portocaliu de canicula pentru data de 26 iulie. Un val de caldura in intensificare si disconfort termic accentuat se va abate asupra judetelor din sudul si vestul tarii. 

"Marti (26 iulie) in Banat, Crisana, Oltenia si local in Muntenia si vestul Transilvaniei si al Maramuresului valul de caldura se va intensifica. In general dupa-amiaza se vor inregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor cobori sub 20...22 de grade si prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.", avertizeaza ANM.

FOTO: stiridecluj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea