Social

#canicula #temperaturi #cod galben

Canicula a aprins tara

Temperaturile extreme inregistrate in ultimele zile au provocat, numai in Bucuresti, peste 1.000 de lesinuri, un incendiu de proportii in Cluj, precum si cresterea consumului de energie electrica si intarzieri ale trenurilor din toata tara.

Ard padurile!

Din cauza caniculei, padurea din apropierea satului Dudesti, din comuna Magur Racatau (Cluj), a luat foc, ieri, pe o suprafata de 20 de hectare. Incendiul a mobilizat 80 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) din Cluj, care au intervenit imediat pentru stingerea focului, in ciuda terenului accidentat.

„Este un incendiu de coronament, intr-o zona de padure de foioase, in amestec cu rasinoase“, a declarat purtatorul de cuvant al ISU „ Avram Iancu “ Cluj, colonelul Liviu Cadar, pentru Mediafax. Potrivit declaratiei sale, pericolul ca focul sa se extinda in zonele locuite sau turistice a fost eliminat.

„Caldura, temperaturile ridicate si uscaciunea sunt factori favorizanti, care au dus la extinderea incendiului“, a adaugat colonelul Cadar. Ieri, la amiaza, pompierii se luptau in continuare cu focul, folosind stingatoare, unelte si elicoptere .

Weekend torid

Efectele temperaturilor maxime extreme, de peste 38 de grade, au fost resimtite, odata cu cresterea numarului de apeluri la serviciile de ambulanta, la nivelul cazurilor de lesin pe strada, dar si la cel al incendiilor care au afectat padurile si campiile.

In weekend, canicula a cuprins toata tara, exceptie facand judetul Timis, unde temperaturile inregistrate de Administrat ia Nationala de Meteorologie (ANM) au fost de sub 30 de grade Celsius.

Conform unei situatii ANM, cele mai ridicate temperaturi au fost consemnate in Braila - 38 de grade Celsius, Bucuresti, Galati, Giurgiu (37), Craiova (36), Alba Iulia, Targu-Mures si Drobeta-Turnu- Severin, cu 35 de grade Celsius

Se anunta vijelii, averse si grindina

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit codul galben de canicula, emis miercuri, pana astazi, la orele dupa-amiezii, pentru 9 judete din tara. Astfel, in judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau, Ilfov si municipiul Bucuresti, temperaturile vor atinge valori de peste 37 de grade Celsius.

Meteorologii avertizeaza insa ca, de la inceputul saptamanii viitoare, temperaturile extreme vor provoca instabilitate atmosferica, insotita de averse, descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea