Social

Candidaturi contestate la Iasi

Dan Carlan , presedintele PD-L Iasi, a depus 30 contestatii la listele pentru consilieri depuse de celelalte partide. Senatorul democrat-liberal contesta faptul ca femeile nu sunt reprezentate pe aceste liste , desi acest lucru este stipulat in Legea privind alegerile publice locale.

Imediat dupa depunerea candidaturilor la alegerile locale din luna iunie, au aparut si primele contestatii. Cei care au fost mai activi din acest punct de vedere au fost cei de la Partidul Democrat-Liberal (PD-L), care au depus mai multe contestatii impotriva adversarilor politici.

Astfel, presedintele filialei iesene a PD-L, senatorul Dan Carlan, a precizat ca a depus nu mai putin de 30 contestatii impotriva candidaturilor pentru functiile de consilieri in diferite circumscriptii electorale din judet.

Senatorul democrat-liberal contesta faptul ca femeile nu sunt reprezentate pe aceste liste, desi in conformitate cu Legea 67/2004 - Legea privind alegerile publice locale, acestea ar fi trebuit sa aiba cel putin o reprezentanta pe listele de candidati. Din zecile de contestatii depuse, doua au fost deja acceptate de judecatori. In orasul Harlau si in localitatea Belcesti, listele celor de la PNTCD si PRM au fost respinse in urma acestor contestatii. (continuarea in Ziua de Iasi)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Ziua de Iasi

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea