Social

#metrou #ratb #calatorii metrou #metrou Gara de Nord-Otopeni # proiect metrou

Cand vom putea merge cu metroul la Aeroportul Otopeni

Linia de metrou dintre Gara de Nord si aeroportul Otopeni va fi realizata in urmatorii ani, in prezent autoritatile asteptand avizul de la Protectia Mediului pentru a demara lucrarile. Totusi, date fiind costurile ridicate, proiectul ar putea implica statii de metrou mai mici.

Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni este un proiect prioritar pentru Metrorex, cat si pentru Guvern si Ministerul Transporturilor, conform spuselor lui Aurel Radu, directorul Metrorex, informeaza Economica.net.

Astfel, proiectul care a debutat in urma cu circa 10 ani, va fi pus in aplicare in momentul in care vor exista fonduri suficiente. Pentru moment, statul roman nu poate acoperi costurile foarte mari, de 1,055 miliarde euro.

Totusi, exista cateva solutii. Pe de-o parte, Metrorex are in vedere scaderea numarului de statii de metrou incluse in Magistrala 6 sau reducerea dimensiunilor acestora. Pe de alta parte, Magistrala 6 ar putea fi inclusa in Programul Operational Sectorial pe Transport 2014-2020, caz in care 85% din costuri ar fi acoperite din fonduri europene.

Linia Gara de Nord - Otopeni ar urma sa aiba o lungime de 14 km si 12 statii de metrou.

Sursa foto: bucharestdailyphoto.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea