Social

#imunizare colectiva #covid #Nelu Tataru #coronavirus #pandemie #imunizare

Cand vom ajunge la imunizarea colectiva? Raspunsul lui Nelu Tataru

Nelu Tataru a vorbit despre momentul in care Romania va ajunge la imunizarea colectiva. Fostul ministru al Sanatatii a declarat ca se va ajunge la imunizarea colectiva in momentul in care 60-70% din populatie se va imuniza prin vaccinare sau va trece prin boala.

 

“Cred ca evolutia, ca sa o putem vedea, eu stiu, pana peste doua luni ar trebui sa putem sa gestionam ce se intampla in urmatoarele zile, in urmatoarele saptamani. De aici cred ca trebuie sa plecam. In conditiile in care, eu stiu, preconizam anumite masuri de relaxare, anumite masuri de revenire la normal, nu tin doar de cei care gestioneaza in acest moment pandemia, tin de tot ce inseamna componenta, inclusiv componenta populatiei generale. Aici cred ca ar trebui sa existe un compromis, nu neaparat un consens in care sa putem ajunge la o scadere a numarului de cazuri si sa gandim ca la 1 iunie avem un numar mare de vaccinati, dar avem si o scadere a agresivitatii al acestui val trei.

Este un virus care este intr-o continua miscare si modificare. Daca e sa contorizam ce se intampla, noi asteptam o imunizare de 60-70%. Aceasta imunizare se poate face din vaccinare sau trecerea prin boala. In momentul acesta avem o competitie”, a declarat Nelu Tataru, marti seara, la un post TV.

Sursa foto: jurnalist.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea