Social

# autostrada craiova #autostrazi romania #autostrada

Cand va fi gata autostrada Craiova-Pitesti

Companiile de constructii detinute de omul de afaceri roman Dorinel Umbrarescu, SA&PE Construct, Spedition UMB si Tehnostrade, ar fi castigat un contract pentru a construi o alta sectiune a autostrazii Craiova - Pitesti, pentru aproximativ 617 milioane de lei (127 milioane de euro) TVA exclus, potrivit Economica. net.

Acesta este al patrulea tronson al drumului expres, care se intinde pe distanta rutiera de 31,8 km. Compania de stat de constructii si intretinere a drumurilor CNAIR a semnat anterior cu firmele Umbrarescu un alt contract de 670 milioane de lei (280 milioane de euro) pentru al treilea segment al aceleiasi autostrazi - 31,75 km lungime.

Lucrarile pentru prima si a doua sectiune sunt in desfasurare si inainte de termen, potrivit ministrului transporturilor, Lucian Bode. A treia si a patra sectiune ar trebui sa fie gata in 36 de luni, inclusiv o perioada de proiectare de 12 luni.

Intregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km si o valoare estimata de 3,77 miliarde de lei (780 milioane de euro), fara TVA. Acesta va fi finantat din fonduri europene prin programul dedicat proiectelor de infrastructura mari POIM 2014 - 2020.

Autostrada Craiova - Pitesti va avea patru benzi (doua benzi pe directie). Acesta va asigura o conexiune adecvata a zonei de sud-vest a Romaniei (Oltenia) cu coridorul IV pan-european, care merge din portul Constanta la Marea Neagra pana la granita de vest cu Ungaria, prin Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea