Social

Cand se vor redeschide restaurantele? Anuntul facut de premier

O decizie finala in privinta redeschiderii restaurantelor din spatiile inchise de va lua miercuri, 26 august, a anuntat premierul Romaniei, Ludovic Orban. 

„Vom avea o întâlnire cu reprezentaţii industriei ospitalităţii care a fost solicitată de cele patru organizaţii din domeniu. Vom ţine cont de punctul lor de vedere, astfel încât să poată fie permisă reluarea activităţii în spaţii închise de tip restaurant.”, a anunțat astăzi premierul Ludovic Orban.

„Va trebui să luăm o decizie pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase şi odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu să serveşti micul dejun în aer liber, e o temperatură scăzută. A fost o discuţie la nivelul specialiştilor și există deja o propunere formulată. Vom avea o discuţie în CNSU despre reluarea activităţii în anumite spaţii închise, în teatre, cinematografe dar și în restaurante în spaţii închise. Nu pot să vă spun care va fi decizia finală.”, a precizat Ludovic Orban.

Cel mai probabil, în primă fază se poate opta pentru redeschiderea restaurantelor din spațiile închise doar în anumite zone ale țării, acolo unde numărul de noi îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este foarte mic, după cum propun unii dintre specialiștii în epidemiologie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea