Social

#visare usit #busuioc sub perna #traditii busuioc sub perna #cand se pune busuioc sub perna #boboteaza

Cand se pune busuioc sub perna. Ce trebuie sa stie toate fetele care vor sa-si viseze ursitul

Traditia din popor spune ca toate fetele nemaritate care doresc sa-si viseze ursitul trebuie sa-si puna busuioc sub perna. Stii insa cand se pune bucuiocul sub perna? Iata ce trebuie sa stii despre acest ritual si cum trebuie sa-l faci in mod corect pentru a-ti visa ursitul.

 

Cand se pune busuioc sub perna

Busuiocul se pune sub perna de Boboteaza. Mai exact in noaptea de 5 spre 6 ianuarie, intre ajunul Bobotezei si ziua de Boboteaza.

Este obligatoriu insa ca busuiocul sa fie sfintit. De regula, se foloseste busuiocul primit de la preot odata ce vine cu Botezul pentru a sfinti casa.  Acest busuioc se pune sub perna seara, inainte de a merge la culcare.

De asemenea, fetele trebuie sa-si lege pe inelar un fir rosu de matase.

Se spune ca fetele care postesc in ajun de Boboteaza au sanse mai mari sa-si viseze ursitul in aceasta noapte.  

Turte sarate la cina

In anumite zone ale tarii, fetele nemaritate consuma turte sarate la cina. Daca acestea viseaza ca un barbat le va aduce apa pentru a le potoli setea, se spune ca acela este ursitul lor.

Cazutul, semn al casatoriei

Se spune ca fetele care se impiedica si cad sau cele care aluneca pe gheata si cad in ziua de Boboteaza se vor casatori in acel an. 

Ritualul lumanarilor de Boboteaza

In alte zone ale tarii, de Boboteaza se oficiaza ritualul lumanarilor de Boboteaza.

Doua lumanari se pun intr-o farfurie cu apa si se lasa sa pluteasca. Acestea se aprind, iar daca lumanarile sunt atrase una spre cealalta si se intalnesc, fata isi va uni destinul cu cel al barbatului iubit.

FOTO: playtech.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea