Social

# renuntare restrictii # alexandru rafila #masca

Cand scapam de masca. Anuntul facut de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a facut anuntul pe care il asteapta toti romanii. Acesta a vorbit despre noi masuri de relaxare, dar si despre renuntarea la obligativitatea purtarii mastii de protectie.

 

Mai mult, acesta a precizat ca dupa scaderea numarului infectiilor, cand vom ajunge iar la o incidenta de sub 1 la mie, este posibil sa se si alte masuri de relaxare. Acesta a vorbit despre renuntarea la certificatul digital si la o posibila rificare a starii de alerta.

“Opinia mea este ca si scaderea aceasta va fi cel putin la fel de rapida ca si cresterea. Cresterea a fost timp de circa 5-6 saptamani, incepand cu sfarsitul anului 2021 - inceputul anului 2022, si probabil ca intr-un interval de timp similar sau putin mai scurt vom ajunge la valorile inregistrate la jumatatea lunii decembrie. Cred ca mai degraba in luna martie o sa ajungem - un interval de patru saptamani socotit de-acum, de la data de 10 februarie (...)

Avem trei zile de scadere consecutiva care sunt insotite si de scaderi la nivelul spitalelor. Stiti ca am discutat de mai multe ori apropo de data de 10 februarie, in apropierea acestei date s-a produs, practic, inversarea tendintei. Este un lucru bun si probabil ca trei-patru saptamani de acum incolo vom asista la o scadere rapida. Sa speram ca ramane asa”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24

Alexandru Rafila insista insa ca oamenii sa respecte in continuare masurile de protectie pentru a se proteja pe ei si pe cei dragi lor.

“Asta nu inseamna ca oamenii nu trebuie sa respecte in continuare masurile de preventie si ca nu trebuie sa-i protejam, mai ales pe cei vulnerabili, prin vaccinare(...).

In urmatoarele 3-4 saptamani vom ajunge la un numar de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidenta apropiata de 1, si atunci sigur ca putem discuta despre o reevaluare a masurilor de sanatate publica si chiar la renuntarea la anumite restrictii, cum ar fi acest document, certificatul digital.  

Restrictiile trebuie ridicate gradual. Oamenii trebuie sa inteleaga ca au in continuare responsabilitate pentru semenii lor”, a insistat ministrul.

Ultimele restrictii care se vor ridica, daca pot fi considerate asa, vor fi legate de utilizarea  mastii in interior.

In rest, probabil ca vom putea reveni la normal si sper sa putem sa renuntam si la starea de alerta, care deja se prelungeste de aproape doi ani in Romania. Ne putem gandi ca vom putea scapa de masca chiar si in interior, dar lucrurile trebuie facute gradual”, a mai spus Alexandru Rafila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea