Social

#par roscat #studiu oameni roscati #aparitie oameni roscatie

Cand au aparut pentru prima oara oamenii roscati

Oamenii roscati sunt o atractie chiar si in zilele noastre. Acestia ne fac curiosi si ne ridica intrebari de fiecare data cand ii vedem. Un studiu recent a aratat insa ca aceasta culoarea a parului este destul de veche.

Ea a aparut in urma cu 50.000 de ani, cand oamenii au migrat din Africa spre regiuni cu clima mai rece. Astfel ca gena care determina pielea alba si parul roscat au aparut cand oamenii s-au stabilit in Europa acum 50.000 de ani, iar aceasta a reusit sa se mentina pana in zilele noastre, inclusiv in sudul Europei.

Aceasta gena este cunoscuta sub denumirea de "alela V6OL" si face pielea sa devina mai deschisa la culoare pe masura ce sinteza de vitamina D scade in urma unei expuneri mai mici la soare.

Specialistii spun insa ca gena ce determina culoarea roscata a parului nu este una tocmai inofensiva. Aceasta are si un risc asupra sanatatii, deoarece poate duce la aparitia melanomului, cancer de piele cu cea mai mare rata de mortalitate.

Sursa foto: rtv.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea