Social

#cutremur turcia #cutremur romania #gheorghe marmureanu #cutremur

Cand ar putea avea loc urmatorul mare cutremur in Romania? Avertismentul lui Gheorghe Marmureanu

Turcia trece prin momente extrem de grele, dupa ce tara a fost lovita pe 06 februarie 2023 de doua cutremure: unul de 7,8 grade pe scara Richter, iar altul de 7,5 grade pe scara Richter.

 

In urma celor doua seisme, cladiri din mai multe zone s-au daramat, iar bilantul pana in prezent este unul catastrofal: mii de oameni au murit, iar alte cateva zeci de mii de persoane sunt ranite. Mai mult decat atat, multi oameni se afla in continuare sub daramaturi.

Evenimentele tragice petrecute in Turcia ne aduc aminte de cutremurul din anul 1977 din Romania, iar cei de la Libertatea au stat de vorba cu profesorul Gheorghe Marmureanu, cel mai cunoscut seismolog din tara noastra, pentru a afla daca cele doua seisme din Tara Semilunei pot afecta in vreun fel Romania.

„Toate cutremurele mari din Turcia niciodata nu afecteaza Vrancea. Va spun nu suta la suta, mie la suta, pentru ca m-am ocupat de asta. Niciodata cutremurele mari din Turcia nu au activat nimic in Vrancea. Exista o falie puternica ce pleaca din zona Armeniei si merge paralel cu partea de nord a Turciei, dar nu se ajunge in Marea Neagra. Istanbulul este afectat, si aici este problema cu aceasta falie. Apoi, se merge mai departe, se traverseaza Bosforul si se ajunge spre nordul Africii. Sa stiti ca nici cutremurele grecesti nu afecteaza Romania, chiar daca si ele sunt activate de partea turceasca. Eu m-am ocupat multi ani de aceasta zona, asa ca le transmit romanilor sa stea linistiti. Vor mai trece multi ani pana la un cutremur cu magnitudinea celui din 1977, estimarile arata ca nu va fi un astfel de cutremur inainte de 2040”, a spus Gheorghe Marmureanu pentru Libertatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea