Social

#reducere #masuri #saracie #alimente #parlamentul european #risipa #campanii

Campanie de reducere a risipei de alimente in randul consumatorilor romani

Din 7 decembrie s-a lansat in Romania o campanie de educare si informare a consumatorilor care vizeaza reducerea risipei de alimente, in conformitate cu practicile europene. Campania este o initiativa a Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Parlamentul European a adoptat la inceputul anului 2012 o rezolutie prin care solicita masuri urgente de injumatatire a risipei de alimente, in conditiile in care statistica arata ca 79 de milioane de persoane din tari membre UE traiesc sub limita saraciei, iar alte 16 milioane isi asigura hrana apeland la organizatiile caritabile.

In vederea reducerii drastice a acestei risipe, eurodeputatii au stabilit ca trebuie lansate pana in 2025 campanii de sensibilizare atat la nivel national, cat si european, in vederea informarii consumatorilor despre cum sa evite irosirea alimentelor. In tarile membre ale Uniunii vor trebui introduse cursuri in scoli, care vor explica cum trebuie gatite, pastrate si aruncate la gunoi alimentele.

De asemenea, Parlamentul European a propus ca 2014 sa fie desemnat "Anul european impotriva risipei alimentelor".

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea