Social

Campania pentru Bucuresti, un show fara vedete

O analiza a Institutului Pro remarca agitatia dinaintea alegerilor, peisaj din care lipsesc insa candidatii cu sanse reale.

Confruntarea electorala pentru Capitala seamana din ce in ce mai mult cu un concert, cu un show epocal al unei trupe de anvergura mondiala care va performa in premiera la Bucuresti, se arata intr-o analiza a Institutului Pro.

Autorii studiului noteaza ca, la fel ca intr-un spectacol de zile mari, in scena nu au intrat inca principalii protagonisti, ci doar „outsiderii", adica partidele mici. Dintre acestea, o pozitie privilegiata este detinuta, in opinia celor de la Institutul Pro, de PNL, care merge pe mana vicepresedintelui Ludovic Orban.

„Atitudinea rezervata fata de PSD, precum si eventuala nemultumire sau dezamagire fata de actualul primar pedelist ofera premise favorabile liberalilor", se arata in analiza. Orban ar avea avantajul functiei ministeriale, fiind vulnerabil in schimb la capitolul imagine personala .

In aceeasi categorie a „solistilor" mai putin celebri sunt clasati candidatii PC, Codrin Stefanescu , PIN - Cozmin Gusa, si PNTCD - Aurelian Pavelescu . Dincolo de toate aceste candidaturi, pu­­blicul asteapta re­pre­zentatia „granzilor" – candidatii PD-L si PSD, care insa intarzie sa intre in scena, mai noteaza reprezentantii Institutului Pro.

PSD, sansa a doua

Acestia observa ca, desi pleaca cu sansa a doua, social-democratii au reusit sa atraga atentia opiniei publice prin dificultatile si conflictele interne legate de desemnarea candidatului. „PSD risca sa inregistreze un esec rasunator la alegerile locale din Bucuresti.

Si asta nu neaparat din cauza posibilei candidaturi a lui Marian Vanghelie, un actor politic combativ, dar care nu corespunde in totalitate profilului candidatului dorit de bucuresteni. Esecul este prefigurat de faptul ca in preajma alegerilor partidul va fi preocupat si va iesi in fata opiniei publice cu un scandal", se arata in raport.

PD-L ar putea castiga din primul tur

La democrat-liberali se vehiculeaza multe nume – Vasile Blaga, Liviu Negoita , Razvan Murgeanu , Silviu Prigoana –, calculele de partid si cele personale amanand luarea unei decizii.

„Este simp­to­­­matic faptul ca niciunul dintre cei ale caror nume sunt vehiculate in presa ca posibil candidat al PD-L nu a afirmat ca ar dori sa candideze. Toti vorbesc despre decizia partidului, caruia i se vor supune", sustine raportul. Blaga conduce PD-L Bu­cu­resti. Can­­didat sau nu, el va tre­bui sa-si asume o parte im­por­­tanta dintr-o eventuala infran­gere.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea