Social

#camin batrani # ingrijire acasa #ingrijire batrani #batrani

Camin de batrani vs viata asistata de acasa. Ce diferente sunt intre aceste optiuni?

In momentul in care persoanele dragi noua imbatranesc, avem de luat multe decizii dificile. Daca acestea se imbolnavesc sau pur si simplu le este greu sa se mai ingrijeasca fara ajutor, ideea de a apela la un camin de batrani incepe sa se contureze in mintile multora. Exista si situatii in care batranii pot fi asistati si acasa, dar care varianta este mai avantajoasa?

Iata care sunt principalele diferente intre viata asistata acasa si cea de la un camin de batrani. Astfel, vei putea sa faci alegerea corecta pentru tine si cei dragi, in functie de situatia cu care va confruntati.

Sarcinile zilnice

Majoritatea batranilor au nevoie de ajutor cand vine vorba de indeplinirea sarcinilor zilnice precum curatenia, cumparaturile sau pregatirea meselor. Dintre acestia, unii ar putea fi mai putin independenti si ar putea avea nevoie de asistenta si cand vine vorba de igiena sau o buna administrare a medicamentelor.

Desigur, astfel de activitati pot fi realizate cu usurinta si acasa, insa caminul de batrani vine cu un avantaj major. Acesta ofera persoane dedicate care sa le ofere batranilor toata atentia de care au nevoie in mod constant. Astfel, restul familiei nu va avea motive de ingrijorare ca varstnicii sunt neglijati atunci cand ceilalti membri au de indeplinit si alte sarcini.

Supraveghere permanenta

In situatiile mai putin placute, batranii se pot confrunta cu diverse boli care fie ii imobilizeaza la pat, fie le afecteaza capacitatile cognitive. Asadar, acestia vor avea nevoie sa fie supravegheati 24 de ore din 24. Acest lucru poate deveni obositor pentru familie, iar un camin de batrani poate garanta asistenta permanenta specializata. In plus, multe dintre acestea ofera ingrijire speciala pentru batranii care se confrunta cu anumite boli, precum Alzheimer.

Asistenta medicala

In cazul ingrijirii la domiciliu, urgentele medicale nu pot fi gestionate imediat, iar vizitele regulate la medic pot deveni obositoare. Caminele de batrani au personal medical specializat care ii va tine sub supraveghere pe rezidenti si va interveni oricand este nevoie. Astfel, gestionarea bolilor devine mai usoara. Medicii pot tine mult mai bine evidenta tratamentelor administrate si pot analiza indeaproape evolutia afectiunilor.

Socializare

Acest aspect tinde sa fie deseori omis, dar se poate dovedi foarte important. In multe cazuri, viata asistata de acasa le poate oferi batranilor tot ce au nevoie in timp ce sunt alaturi de familia lor. Totusi, poate acestia simt nevoia sa interactioneze cu mai multi oameni si, in special, cu persoane apropiate de varsta lor.

Socializarea poate fi cruciala in viata varstnicilor, ajutandu-i sa se relaxeze si sa uite temporar de problemele cu care se confrunta. Un camin de batrani se poate transforma intr-un loc in care acestia au ocazia sa se relaxeze si in care sa discute si cu alte persoane aflate intr-o situatie similara.

Desigur, nu vei vrea sa alegi orice camin pentru cei dragi, iti vei dori un loc care sa le ofere tot ce au nevoie. Opteaza pentru un azil de batrani cu conditii de lux in Bucuresti, unde acestia sa fie supravegheati constant si sa primeasca tot ajutorul necesar.

Sursa foto: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea