Social

Camere de izolare pentru cazurile de gripa aviara

Doua saloane cu cate doua paturi din cadrul Institutului de Boli Infectioase Prof. Matei Bals din Bucuresti sunt complet echipate si pregatite in eventualitatea aparitiei unor cazuri de gripa aviara la om. Camerele sunt cu circuit inchis si au dotari de ultima generatie: aparat de sterilizare a aerului, aparat radiologic mobil, aparat de respiratie asistata, masti de protectie cu sapte filtre pentru personalul medical si grup sanitar propriu. ,In cazul unei epidemii, profilul spitalului se schimba in functie de necesitati. Deocamdata avem doar aceste doua saloane, cu toate dotarile necesare, care au costat infiorator de mult. Am beneficiat si de multe sponsorizari si am reusit sa inauguram un nou pavilion care, la ora actuala, este folosit pentru terapie intensiva , reanimare adulti si reanimare copii. Daca vor aparea mai multe cazuri, putem transforma pavilioane intregi in zone de carantina , pentru ca avem toate dotarile necesare", ne-a declarat dr. Sorin Petre. Institutul Matei Bals are sapte pavilioane si o capacitate totala de 700 de locuri.
Ambasada SUA ne cumpara laborator mobil
Pana la finalul saptamanii, Ambasada Statelor Unite ale Americii va achizitiona un Laborator Mobil pentru analize virusologice si serologice de depistare a gripei aviare pentru a fi trimis in Tulcea. Intrucat acest echipament costa in jur de 150.000-170.000 dolari, ambasada a solicitat fonduri Guvernului SUA. Banii aflati in acest moment la dispozitia ambasadei pentru a sprijini statul roman sunt insuficienti si vor primi o alta destinatie. In plus, Ambasada SUA va tipari un Ghid cu masuri de protectie in caz de gripa aviara care va fi elaborat de specialistii romani. ,Documentul va fi distribuit cu prioritate in mediul rural prin directiile sanitar-veterinare, scoli, dispensare", a spus Chelmu, secretar general la Ministerul Agriculturii.
Focar langa Ucraina
Un nou focar de gripa aviara ar putea aparea foarte aproape de granita cu Ucraina. ,Testele serologice efectuate la o lebada gasita moarta in apa langa localitatea C.A.Rosetti, la 10 km de granita cu Ucraina, au iesit seropozitive, adica releva existenta anticorpilor. Rezultate identice au aparut si in cazul unei rate salbatice din Ceamurlia de Jos si mai multe lebede de la Maliuc", a declarat, ieri, Gherghe Flutur, ministrul agriculturii.




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea