Social

#amenajare camera copil #camera #camera copil

Camera copilului - accesorii de siguranta si masuri de care sa tii cont

Camera copilului este locul in care micutul tau petrece cel mai mult timp, astfel ca trebuie sa fie extrem de confortabil si sa prezinte siguranta. Pentru a-l feri de accidente, implementeaza un set de masuri de siguranta, tinand cont si de varsta lui. Ceea ce pentru un copil mai mare ori pentru un adult poate parea inofensiv se poate transforma in ceva periculos pentru un bebelus.

Accesoriile de siguranta reprezinta solutiile care ii ajuta pe parinti sa isi ia o grija de pe umeri. Acestea pot fi folosite atat in camera micutului, cat si in restul casei, in functie de dotari.

Iata cateva exemple de accesorii de siguranta in care merita sa investesti, dar si ce masuri de protectie este indicat sa iei in calcul pentru micutul tau.

Accesorii de siguranta pentru camera copilului si nu numai

Cele mai multe accidente in care sunt implicati cei mici au legatura cu corpurile de mobilier, astfel ca, in functie de acestea, trebuie sa cauti si accesorii de siguranta. Sistemele de siguranta pentru colturile de mobilier sunt ideale pentru a preveni eventualele accidente. Acestea sunt realizate din silicon rezistent si de calitate. Tot ce trebuie sa faci este sa le fixezi pe colturile mesei cu adeziv. Daca iti faci griji in privinta aspectului, afla ca sunt transparente si ca au un aspect modern, astfel ca nu vor afecta stilul de amenajare al locuintei.

Prizele pot reprezenta un pericol major pentru copii, astfel ca este indicat sa fie securizate pentru a preveni orice fel de risc. In prezent, gasesti in comert seturi special concepute pentru a oferi siguranta in casa copiilor. Procedeul nu este deloc complicat. Se introduce aparatoarea in priza, iar pentru indepartarea capacului se foloseste o cheie speciala care trebuie rotita la 90 de grade.

Sertarele si usile mobilei sunt alti potentiali inamici pentru cei mici, astfel ca trebuie sa gasesti o solutie si pentru acestea. Din fericire, au fost inventate sisteme care blocheaza corpurile de mobilier, astfel ca cel mic nici nu va avea acces la continutul sertarelor, dar nici nu isi va prinde degetele in ele.

Alte solutii la care poti apela pentru siguranta celor mici sunt sistemele pentru usi si ferestrele din camera copilului, dar nu numai.

Descopera gama completa de accesorii de siguranta pentru copii pe mam-bricolaj.ro.

Masuri de siguranta pentru copii - ce trebuie sa stie orice parinte

Curiozitatea copiilor nu cunoaste limite, astfel ca parintii trebuie sa ia masuri pentru a preveni eventuale accidente. Acestea trebuie puse in practica in functie de stadiul dezvoltarii micutului, cat si de incapere.

O prima regula este sa lasi la indemana copilului cat mai putine lucruri - atentie la pungi, solutii nocive, cutite, lame de ras si alte obiecte ascutite ori cu tais. 

Asigura-te ca in incaperile in care cel mic petrece cel mai mult timp nu exista obiecte care se pot rasturna usor si care il pot rani, cum ar fi plantele de interior, televizorul, anumite rafturi si accesorii. Pentru un plus de siguranta, fixeaza de perete corpurile de mobilier cu ajutorul ancorelor speciale.

Evita decorarea camerelor cu perdele si draperii lungi si opteaza pentru jaluzele si rolete, asigurandu-te ca cel mic nu ajunge la sistemul de manevrare.

Medicamentele si produsele cosmetice nu ar trebui lasate niciodata la indemana celui mic.

Membrii familiei trebuie sa aiba mereu grija ca vasul de toaleta sa fie acoperit.

Poate parea coplesitor pentru un parinte sa se gandeasca la toate aceste detalii, insa trebuie luat totul treptat, cu rabdare si cu gandul fericit ca, in prezent, exista in comert o multime de solutii si accesorii pentru siguranta copiilor.

Sursa foto: pixbay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea