Social

#camelia potec #retragere #antrenor #minister

Camelia Potec se retrage pentru ca nu-si permite antrenor

Camelia Potec se pregateste sa renunte la inotul de performanta pentru ca statul roman nu vrea sa ii plateasca antrenorul. Dupa ce Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a anuntat ca nu ofera banii iar comitetul olimpic roman (COSR) a spus ca il va plati doar 12 luni si numai daca vor sta amandoi in Romania, singura medaliata la ultimele competitii internationale spune ca va renunta la sport.

Potec se antreneaza in prezent in Franta si il are antrenor pe Philippe Lucas. Lui i se datoreaza se pare performantele romancei din ultimii ani, atunci cand Camelia a fost singura inotatoare din tara noastra care a reusit sa castige medalii.

Aceste rezultate il indreptatesc insa sa ceara bani. El a amenintat ca daca nu va fi platit de partea romana, va renunta sa o mai antreneze pe Potec. Sportiva si antrenorul le-au dat oficialilor romani termen pana pe 15 septembrie pentru a primi un raspuns, iar in cazul in care raspunsul va fi negativ, Potec spune ca se va retrage. "Nu s-a rezolvat nimic pana acum, iar eu nu am luat inca decizia daca mai inot sau nu. Am spus ca astept pana pe data de 15 septembrie si atunci o sa iau o decizie definitiva . Inca mai astept", a declarat pentru Gandul, Camelia Potec.

O prima pozitie a venit din partea MTS, care i-au transmis sportivei ca nu poate oferi banii respectivi. “Mi-au spus ca nu se poate, dar macar au fost draguti ca m-au sunat si mi-au spus asta, iar din partea federatiei se stie ca domnul presedinte Paunescu s-a aratat dispus sa plateasca o parte din salariul lui”, a precizat Potec.

Exista interes, insa nu si bani

Apoi, a aparut interes si din partea COSR, care s-au oferit sa plateasca salariul pentru un an, insa in anumite conditii. “Ei au vrut sa plateasca diferenta, dar ea nu poate fi acceptata pentru ca au pus conditia sa vina sa antreneze in Romania, la Izvorani, 12 luni pe an, adica tot timpul. Or, acest lucru nu este posibil pentru ca nu sunt singura de la el din grupa, mai sunt alti 16 inotatori, iar el nu poate sa-si paraseasca tara ca sa vina sa ma antreneze pe mine. Ca sa nu mai spun ca nici eu nu pot sa ma antrenez non-stop in Romania pentru ca nu am colegi si nu ai cum sa te antrenezi de unul singur. Iar eu am discutat cu ei si nici unul nu este dispus sa vina in Romania", a adaugat inotatoarea.

Ea a spus ca daca pana pe 15 septembrie nu se va putea ajunge la o intelegere intre romani si antrenorul francez, ea se va retrage din sportul de performanta pentru ca nu isi permite sa plateasca singura antrenorul. "Pe 15 septembrie o sa am sase saptamani de cand nu ma mai antrenez si este cam mult pentru mine, asa ca, daca nu se schimba nimic, atunci ma retrag. Asta e, nu am de ales. Este o decizie pe care sunt obligata sa o iau pentru ca eu nu-mi pot plati singura antrenorul. In momentul acesta eu traiesc doar cu banii pe care ii primesc de la Steaua si nu sunt atat de multi incat sa-mi permit sa-l platesc pe antrenor", a incheiat Camelia Potec, pentru Gandul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea