Social

#monarhie #calin popescu tariceanu #reintroducere monarhie

Calin Popescu Tariceanu pledeaza pentru reintroducerea monarhiei

Calin Popescu Tariceanu, liderul deputatilor PNL, a declarat, duminica, la Realitatea TV, ca in 2013 se impune o revizuire a Constitutiei. Tariceanu spune ca in acest context el ar opta pentru introducerea monarhiei.

"Eu as opta pentru monarhie, pentru ca eu cred ca monarhia ne-ar aduce mari avantaje, in plan intern si in plan extern, enorm de multe avantaje. In primul rand pentru ca in plan intern am avea in monarh o persoana, o institutie care nu are legaturi partinice cu cei de pe scena politica, deci este detasat.(...) Anul trecut, vazandu-l pe Regele Mihai in Parlament, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, nu a dat altceva decat impresia unui adevarat om de stat", a declarat liberalul.

O a doua optiune in cazul modificarii Constitutiei o reprezinta republica parlamentara, a mai spus Tariceanu.

Liderul deputatilor liberali a precizat ca revizuirea Constitutiei ar trebui sa se realizeze printr-un "consens" si nu printr-o impunere a unei formule de catre partidele care detin majoritatea parlamentara.

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea