Social

#6 iulie 2021 #6 iulie #sfantul sisoe ce mare #sfantul sisoe #caledar crestin ortodox #calendar crestin

Calendar crestin ortodox, 6 iulie: Sfantul Sisoe cel Mare

In fiecare an, pe 6 iulie, credinciosii il praznuiesc pe Sfantul Sisoe cel Mare. Potrivit credintei crestine, Sfantul Sisoe a primit de la Dumnezeu harul de a vindeca bolnavii si a realiza minuni.

 

Cine a fost Sfantul Sisoe cel Mare

Sfantul Sisoe cel Mare a fost ucenicul Sfantului Antonie cel Mare. A primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii, a scoate duhurile rele si a invia mortii. Sfantul Sisoe s-a nevoit in pustia Egiptului vreme de 72 de ani. Cuviosul Sisoe postea atat de mult, incat ajungea sa nu manance nimic timp de mai multe zile.

Intr-una din zile, un om se indrepta cu fiul sau spre chilia Sfantului Sisoe pentru a lua binecuvantare. Pe drum, copilul muri, insa tatal, fara a se tulbura si-a continuat drumul pana la batranul Sisoe. A intrat in chilia acestuia cu fiul sau in brate. A cazut la pamant pentru a fi binecuvantat. Dupa acest gest, tatal s-a ridicat, lasandu-l pe copil la picioarele Sfantului Sisoe.

Batranul, necunoscand ca fiul acestuia este mort, i-a spus:

- Ridica-te si du-te afara!

Dupa ce a rostit aceste cuvinte, copilul s-a ridicat si a iesit. In urma acestei minuni, tatal i-a spus Cuviosului Sisoe cele petrecute cu fiul sau, iar batranul i-a spus sa nu vesteasca nimanui despre cele petrecute pana la moartea sa.

Cuviosul Sisoe a trecut la cele vesnice in anul 429.

Troparul Sfantului Cuvios Sisoe cel Mare

Glasul 1

Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, parintele nostru Sisoe; cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta. Slava Celui Ce ti-a dat tie putere; slava Celui Ce te-a incununat pe tine; Slava Celui Ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.

Condacul Sfantului Cuvios Sisoe cel Mare

Glasul 4

Aratatu-Te-ai astazi...

Sihastrind, inger pe pamant te-ai aratat, luminand, cuvioase, gandurile credinciosilor cu dumnezeiesti semne totdeauna. Pentru aceasta, pe tine, Sfinte Sisoe, cu credinta te cinstim.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintei Mucenite Lucia, fecioara, si a lui Rix, vicarul;
- Sfintilor 24 de mucenici care impreuna cu Lucia si cu Rix au marturisit pe Hristos;
- Sfintitului Mucenic Astie, episcopul Dirahiei;
- Sfintilor Arhip si Filimon;
- Sfintilor Mucenici Apolonie, Alexandrion, Epimah si Onisim.

Sursa foto: fanatik.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea