Social

Caldura raceste apa calda

Centrul Capitalei, dar si alte zone vor ramine fara apa calda. Autoritatile spun ca este singura solutie pentru incalzirea locuintelor.

Zonele Magheru, Dorobanti si Ferentari vor ramine fara apa calda, ca sa nu inghete de frig. Sintem nevoiti sa oprim apa calda la 13 din cele 48 de centrale pe cvartal, adica cele care functioneaza pe gaze. Aceasta decizie a fost luata ca sa putem furniza caldura. In momentul in care se va reface debitul de gaze furnizat la parametri normali , vom da drumul si la apa calda, spune Radu Mircea, director de productie Radet. Potrivit acestuia, centralele pe cvartal sint singurele care au probleme, CET-urile fiind toate in regula. Centralele pe cvartal sint cele de dimensiune mica, pe gaze, si care alimenteaza intre trei si maximum 10 blocuri.

Spitalele isi iau temperatura

Unele spitale stau cu ferestrele deschise, iar altele masoara temperatura din jumatate in jumatate de ora. Astfel, la Spitalul Judeten Ilfov, fostul Spital Titan din sectorul 2 al Capitalei, sint probleme din cauza gerului. Ieri in spital se inregistrau +18 grade Celsius. Un alt spital care a avut probleme este cel de Pneumoftiziologie. Avem probleme. Nu le-am rezolvat inca, dar am sunat la Distrigaz Sud Bucuresti, de dimineata. Ni s-a spus ca s-au format doua echipe prin ordinul dat de ministrul Codrut Seres. Una o sa controleze toate spitalele din Bucuresti, iar alta marii consumatori, spune Ghita Vasile, administratorul spitalului. Pe de alta parte, unele spitale au stat ieri cu geamurile deschise. Un exemplu fiind Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor.

Spalatorii doar noaptea

Conducerea Directiei de Sanatate Bucuresti a dispus ca serviciile auxiliare sa functioneze pe timp de noapte. Functionarea bucatariilor, serviciul de sterilizare si spalatoriile vor functiona numai noaptea. Totodata, s-a recomandat utilizarea surselor alternative de incalzire, spune Adrian Neacsu, seful Directiei de Sanatate Bucuresti.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea