Social

#pelerinaje #manastiri #calatorii #turisti romani #biserici #scop religios

Calatoriile romanilor au de cele mai multe ori scop religios

Peste 250.000 de romani calatoresc in fiecare an in toata tara pentru a participa la diferite procesiuni religioase sau pentru a se ruga la diferite biserici si manastiri din Romania, arata datele publicate recent de Institul National de Statistica din Romania.

Potrivit datelor studiului, anul trecut au mers in pelerinaje religioase 263.000 de romani si au ramas in zonele vizitate cel putin o noapte.

Dintre acestia, 63.000 de romani au mers in statiuni montane, 17.000 in circuite, 3.300 au fost in pelerinaje in zona litoralului, iar aproximativ 400 in statiuni balneoclimaterice, in timp ce 180.000 de romani au mers in alte zone din tara.

Cei mai multi dintre pelerinii romani au mers la manastiri in zilele de sarbatoare, precum Sfanta Parascheva, Sfantul Dumitru, Adormirea Maicii Domnului sau de Paste si de Craciun.

Aproximativ 17.000 de pelerini au stat in jur de 4-7 nopti, iar 3.000 au ramas in pelerinaje mai mult de 8 nopti.

Peste 70% dintre acestia au plecat in pelerinaje pe cont propriu, iar 77% din pelerini au calatorit cu autobuzul sau autocarul, in timp ce 10% au mers cu masina personala si doar 6% cu trenul.

33% din pelerini s-au cazat la hoteluri si pensiuni, 21% in locuinte particulare cu chirie, iar 20% s-au cazat la rude sau prieteni.


Sursa foto: ziarulfaclia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea