Social

Cainii maidanezi sunt pericol public: O fetita de 6 ani a murit sfasiata la locul de joaca

Sunt din ce in ce mai multi si din ce in ce mai periculosi. Cainii fara stapan fac tot mai multe victime in Romania. Un copil de 6 ani a fost gasit sfasiat la locul de joaca.

Numai in Bucuresti, in fiecare zi ajung la spital cam 30 de oameni care au fost muscati de cainii comunitari si solicita tratament antirabic. Solutii nu prea sunt. Adaposturile sunt pline pana la refuz, iar bani pentru construirea altora nu se gasesc. Situatia este cu atat mai grava cu cat uneori se intampla ca oamenii sa nu mai scape vii din coltii maidanezilor furiosi sau infometati.

Sambata noapte la Constanta, o fetita de sase ani a fost sfartecata de o haita de caini. Fetita se juca pe maidanul din fata casei, cand a fost atacata de caini.

Politistii au gasit copilul mort, la cateva sute de metri de casa. Fetita avea fata desfigurata si o parte din scalp era smuls. Legistii au stabilit ca a murit sfasiata de caini. Localnicii spun ca in zona sunt multe haite de maidanezi . Au chemat de multe ori hingherii, insa iubitorii de animale nu le-au permis sa ridice cainii.

In mai toata tara, cainii maidanezi sunt pericol public . La Braila, nu mai putin de 15.000 de animale misuna pe strazile din oras si nu e zi in care un om sa nu fie muscat de caini. Adaposturile sunt pline si, pentru ca legea nu permite eutanasierea maidanezilor, autoritatile se gandesc sa ii elibereze. Spre disperarea localnicilor.

Plin de caini comunitari este si Bucurestiul, unde traiesc aproximativ 40.000 de caini fara stapan . Si aici au facut victime. Acum doi ani, un japonez a fost muscat de un maidanez, care i-a sectionat o artera de la picior, iar in urma sangerarii, omul a murit.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea