Social

Cafeaua şi peştele ajută memoria

Cafeaua de dimineaţă şi delicatesele servite la masa de pranz sunt bune pentru memorie. Asta datorită cofeinei şi acizilor graşi Omega 3 , care se regăsesc în peştele gras, mai ales în somon . Un studiu efectuat de specialiştii de la Rush University Medical Center din Chicago efectuat pe un grup de 30.000 de persoane timp de şase ani a urmărit efectul avut de alimente asupra memoriei. Persoanele care au mancat peşte cel puţin o dată pe săptămană au avut cu 10% mai puţine probleme de memorie faţă de ceilalţi. Cateva dintre alimentele bogate în acizi graşi Omega 3 sunt: somonul, heringul, sardinele, crapul, soia, ouăle, algele şi stridiile. Dacă dimineaţa după ce v-aţi băut cafeaua aveţi o stare tonică, acest lucru se datorează cofeinei. Cercetătorii de la Universitatea Innsbruck din Austria au folosit rezonanţa magnetică pentru a analiza activitatea creierului unui grup de persoane băutoare de cafea. Studiul a relevat efectele benefice ale cofeinei asupra creierului, cu precădere în lobul frontal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea