Social

#atac de panica #cafea #studiu cafea # consum cafea

STUDIU Efectul socant pe care il poate avea cafeaua asupra ta

Pe langa efectele energizante, cafeaua poate provoca si anumite reactii ciudate daca este consumata in exces. In cantitati foarte mari, aceasta poate fi chiar fatala, au explicat oamenii de stiinta americani.

Potrivit cercetatorilor, cofeina este o substanta psihoactiva foarte puternica, iar consumata in exces poate duce la tahicardie, transpiratie si anxietate acuta.

Aceasta anxietate creste riscul aparitiei depresiei si a ingrijorarii, ducand foarte usor la atacuri de panica frecvente. Conform sondajelor, un adult din 20 sufera de atacuri de panica. Oamenii de stiinta avertizeaza ca un aport mare de cofeina in organism poate afecta creierul, deoarece aceasta substanta este foarte mobila si poate ajunge la creier in doar 20 de minute si poate depasi foarte usor bariera hemato-encefalica.

Astfel, odata ce ajunge in aceasta zona a creierului, cofeina blocheaza absorbtia de adenozina, un neurotransmitator care ii indica creierului atunci cand apare senzatia de oboseala.

Foto: relationshipadvicenow.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea