Social

Cafeaua din ghinda are efect energizant

Ghinda are in compozitia sa substante vindecatoare foarte puternice, pe care putini le cunosc. Ele reduc durerea si inflamatia, protejeaza vasele de sange, opresc hemoragiile si stimuleaza circulatia sangvina. Ghinda se administreaza uscata si pisata, sub forma de decoct, plamadita in vin sau sub forma unei „cafele”. Cafeaua din ghinda se prepara prin prajirea fructului pe o tava incinsa. Dupa prajire , ghinda se macina si se obtine o pulbere maronie, care e folosita la fel ca si cafeaua normala. Cafeaua preparata din ghinda poate avea efecte benefice in afectiuni precum surmenajul si durerile de cap pe fond de oboseala . Are un efect energizant , oarecum asemanator cu cel al cafelei clasice, dar fara sa mai apara accentuarea oboselii resimtita dupa trecerea efectului cofeinei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea